Editie 2022!


Het ophalen van de borstnummers en de prijsuitreiking gaan door in de feesttent. Dat is een COVID SAFE ZONE.

Wie in de feesttent wil, zal een COVID SAFE TICKET moeten voorleggen. Hij of zij moet m.a.w. aantonen of hij of zij beschikt over een negatieve test of gevaccineerd is.

Belangrijk: breng je identiteitskaart mee, anders zal je geen toegang krijgen!

Welke certificaten zijn geldig?

  1. Minstens 2 weken dubbel gevaccineerd zijn (of in het geval van J&J 4 weken)
  2. Een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur. Dergelijke testen kunnen afgenomen worden in officiële testcentra en kosten ongeveer € 55,00. De kosten zijn voor rekening van de bezoeker.
  3. Een negatieve allergeen-test van maximaal 24 uur. Dergelijke testen kunnen afgenomen worden bij apothekers. De kosten zijn voor rekening van de bezoeker.

Wie niet gevaccineerd is, dient zich dus te laten testen. Wie meerdere dagen de tent wil bezoeken, zal zich waarschijnlijk meerdere keren moeten laten testen. Zich ter plaatse laten testen kan niet. Het is m.a.w. de verantwoordelijkheid van de bezoeker om dat zelf te organiseren.

  • Een herstelcertificaat voor mensen die hersteld zijn van COVID-19 na een positieve COVID-test.

Hoe werkt het?

Een covid-certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen, heb je als bezoeker ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

Ieder van bovenstaande certificaten werkt met een QR-code. Een medewerker zal die QR-code scannen met de CovidScanBe-app (mobiele app). Wie een geldig attest voorlegt, krijgt groen licht. Wie een ongeldig attest voorlegt, een rood licht. Deze laatst mogen helaas de activiteiten niet bijwonen.

Om fraude te voorkomen, dien je je identiteitsbewijs te tonen, zodat de medewerker je naam kan verifiëren. Breng dus je identiteitskaart mee, anders zal je geen toegang krijgen!

Dagelijkse controle!

  • De medewerkers zien niet over welk certificaat het gaat (vaccinatie, test, of herstel). Zij zien enkel de naam en of het attest al dan niet geldig is. Net daarom moet je dagelijks langs de controle passeren.
  • Wie de “covid safe controle” gepasseerd is, krijgt een dagbandje, waarmee je de tent binnen kan. Verlaat je opnieuw de tent en wil je later die dag opnieuw binnen, dan hoef je niet steeds voorbij de “covid safe controle” te gaan.
  • Pas nadat je je “covid safe polsbandje” heeft ontvangen, bevind je je in de “covid safe zone”. Dat betekent dat afstandsregels en het dragen van een mondmasker niet meer nodig zijn.
  • Wil je ’s avonds de wachtrijen vermijden, ga dan in de loop van de dag alvast langs bij de “covid safe controle” en ontvang je dagbandje.

Moeten kinderen ook een covid safe ticket voorleggen?

Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) moet een covid safe ticket voorleggen. Kinderen jonger dan 12 mogen zonder bijkomende controle het evenement betreden.