Reglement


REGLEMENT Met 4 rapper dan een Ezel

 

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Joggingclub Rapper dan een ezel. De wedstrijd maakt deel uit van de halve marathon “Rapper dan een ezel” en start op hetzelfde tijdstip.

 

INSCHRIJVINGEN

Alle ploegen moeten vooraf ingeschreven zijn en dit ten laatste voor zondagavond 24 september 2017 om 24 u. Alle deelnemers moeten ten minste 16 jaar zijn op de dag van de wedstrijd.

De inschrijving is pas geldig na het ontvangen van uw overschrijving van 50€ op het rekeningnummer. IBAN: BE69 0682 1194 0478 – BIC GKCCBEBB

De inschrijvingen stoppen met 50 ploegen. De volgorde van de ontvangst van uw betaling wordt hierbij gehanteerd.

 

OMLOOP

 

De omloop bestaat uit een aanloopronde + 4 ronden.

Start om 19u30 in de Generaal Eisenhowerstraat ter hoogte van huisnummer 65.

De aflossingszone is op de parking van de tramstatie kant Kerkstraat.

Aankomst op het Marktplein vlakbij het gemeentehuis.

Eerste loper: aanloopronde van 1076m + ronde (- 300m) =5781m

Tweede loper    5005m

Derde loper        5005m

Vierde loper       ronde 5005m + 300m=5305m

Samen 21096 meter

 

CATEGORIEËN

 

De wedstrijd wordt niet in categorieën onderverdeeld. Een ploeg kan dus bestaan uit vier lopers van 4 verschillende categorieën.

 

SAMENSTELLING van de PLOEGEN.

 

De ploeg bestaat uit 4 lopers.

De ploegen mogen samengesteld zijn uit atleten van hetzelfde geslacht of gemengd.

De lopers van eenzelfde ploeg dragen een borstnummer met hetzelfde nummer maar aangevuld met a, b, c of d. De lopers lopen in volgorde van het nummer.

De naam van de ploeg mag vrij gekozen worden (een clubnaam, een vereniging, een onderneming, een school of een andere ludieke naam…).

 

TASUKI – CHIP -STARTNUMMERS

 

Het startnummer moet op de borst gedragen worden.

De “tasuki” is een sjerp die gebruikt wordt als aflossingsmiddel.

De tasuki, de chips en de startnummers worden overhandigd aan de ploegkapitein in het inschrijvingsbureau ‘voorinschrijvingen’. Elke deelnemer moet de chip aan de schoen bevestigen. De 4 chips worden na de wedstrijd teruggegeven aan de organisatie bij de prijsuitdeling.

De laatste loper geeft de tasuki af aan de aankomst in ruil voor een aankomstkaartje.

 

AFLOSSINGSZONE

 

De overhandiging van de tasuki moet gebeuren binnen de aflossingszone. Enkel lopers, van wie de af te lossen ploegmaat zich op het parcours bevindt, mogen zich in de aflossingszone bevinden zonder de andere deelnemers te hinderen.

 

VARIA

 

De ploeg die dit reglement niet naleeft, wordt uitgesloten en kan geen aanspraak maken op enige beloning. Iedere deelnemer verklaart kennis te hebben genomen van het reglement.

 

Alle richtlijnen opgenomen in het document ‘Richtlijnen voor de deelnemer’ zijn, behoudens afwijking, ook van toepassing op de deelnemers aan de aflossingswedstrijd.